Fyrferie og fyr med besøksmuligheter

Fyr i Norge

Langs norskekysten ligger fyrtårnene på rekke og rad og danner nesten en snor rundt hele kongeriket. Stadig flere av disse tas i bruk som selskapslokaler, besøksfyr og til overnatting.

Flere og flere oppdager disse skjulte perlene og ferieformen har økt betydelig de senere år. Interessen spenner fra et kort besøk, til flere dagers overnatting. Kanskje er det stresset i hverdagen som gir den fantastiske følelsen av ro, med fugleliv og bølgeskvulp som eneste "forstyrrelser". Tiden da norske fyr var bemannet er passert og en ny ferieform har etterhvert åpnet seg. Hvem har ikke en gang drømt om å tilbringe tid på et fyr? Muligheten for litt tid til ettertanke uten hverdangens stress og jag. Kun menneske og en fantastisk naturopplevelse.

Fyr i Norge
For noen år siden omtalte The Observer fyrferie som 1 av 15 reisemål i verden verdt å vurdere dersom man ønsket å komme unna hverdagsstresset. Overnatting på et fyr gir en annen følelse enn å bo på hotell eller i en hytte og er med på å tilføre ferien noe ganske spesielt. Utsikten er gjerne fantastisk og du kommer svært tett på naturen.
Overnattingen kan være alt fra leilighet i tidligere fyrvokterboliger til mer spartanske forhold hvor du deler rom med andre som er på tilsvarende overnattingstur. Sikkert er det at om du velger en eller flere netter på et fyr, så kommer det til å være et referansepunkt for hva som skjedde nettopp denne ferien.

Skulle man i tillegg være så heldig å oppleve en stormfull høstdag får man fornyet respekt for naturkreftene. 

post@aktivcamping.com