Dresin sykling - en annerledes sykkeltur

Sannsynligheten er stor for at du ikke har opplevd naturen på denne måten før. Kombiner vakker natur, trim på sykkel og fredelige omgivelser.


Har du lyst til å oppleve deler av Norge på en helt spesiell måte og som vekker nysgjerrighet når du forteller hva du gjorde i ferien, er dresin sykling absolutt å anbefale.

Tilbudet er nok ikke så godt kjent for allmennheten og det er ikke så mange steder du kan bli med på en slik fantastisk tur, men flere og flere søker etter nettopp slike opplevelser. Foreløpig har vi funnet frem til seks steder hvor det er mulig å få en liten smakebit på denne noe uvanlige formen for sykkeltur. Disse tilbyr alt fra en kort tur, opp til ca 4 mil med diverse tunneller og rasteplasser underveis.

De seks stedene vi så lagt har funnet frem til er:

  • Valdresbanen
  • Ålgårdbanen
  • Rjukanbanen
  • Namsosbanen
  • Flekkefjordbanen
  • NumedalsbanenValdresbanen

Utgangspunktet for dresinsykling på Valdresbanen er Dokka Stasjon. Endestasjon er da på Bjørgo i Valdres, som er en totalt strekning på litt over 40 km.

Du kan også velge å starte på Etna stasjon, Tonsåsen stasjon eller dersom du ønsker en kortere strekning.

Sesongen er gjerne fra medio juni til ut september og bestilling skjer på tlf. 61 11 26 30

Ålgårdbanen

Utgangspunktet for dresinsykling på Valdresbanen er Figgjo stasjon, Rogaland. Total distanse for dresinsykling er ca 6 km tur/retur Ålgård stasjon.

På Figgjo stasjon finner du også et lite jernbanemuseum, som omhandler Ålgårdbanen.

Sesongen er vår, sommer og høst med start 1. april. Figgjo stasjon er da åpen for dresinsykling fra kl 12.00-17.00 hver søndag. Bestilling skjer på tlf. 408 88 805 / 957 76 247.

Rjukanbanen

Utgangspunktet for dresinsykling på Rjukanbanen er Mæl stasjon hvor utleie foregår ved Tinnsjø Kro. Total distanse for dresinsykling er ca 10 km og endestasjon er Dale.

På turen finner du informasjonsplakater og severdigheter. Det er også flere rasteplasser med bord.

Sesongen sommerperioden, hvor dyklingen foregår i helgene. Utleie og bestilling skjer på Tinnsjø kro, tlf. 35 09 05 85.

Namsosbanen

Utgangspunktet for dresinsykling på Namsosbanen er Namsos camping og du kan syke en distanse på ca 13 km langs Namsen, til Skage. Alternativt kan du sykle 4 km mot Namsos sentrum.

Her sykler du gjennom nydelig landskap. Det er 3 tunneler underveis, badeplasser og rasteplass med gapahuk.

Sesongen er fra mai til september. Bestilling skjer ved Namsos camping på tlf. 74 27 53 44.Flekkefjordbanen

Utgangspunktet for dresinsykling på Flekkefjordbanen er Flekkefjord sentrum (Flekkefjord stasjon). Total distanse er ca 17 km en vei, nesten til Sira stasjon. Regn minimum 3 timer tur/retur uten stopp.

Du bør helst ikke ha skrekk for tunneler, da turen består av hele 17 stk, hvor den lengste er ca 1.2 km.

Sesongen er juni, juli og august (kan avtales hele året når det er snøfritt), med utleietidspunkt kl 12.00 og k 16.00. Bestilling skjer på tlf. 976 57 933 eller post@flekkefjordbanen.no.

Numedalsbanen

Dresinsykling på Numedalsbanen foregår på strekningen Veggli - Rødberg. Total distanse for dresinsykling er på ca 32 km.

Turen byr på mange opplevelser underveis. Du får en nydelig utsikt til Kjerredammen og demnningen, passerer gjennom lange, fuktige tunneler, kan nyte lunsj på Kravikfjorden Stasjon, du passerer Stavkirka på Norefjord m.m. Underveis er det gode fiskemuligheter i Numedalslågen, spesielt i Eidsstryken, som går for å være en av de beste fiskeplassene på turen.

Utleie foregår ved Veggli Vertshus, som kan kontaktes på tlf. 32 74 79 00 eller e-mail: veggli.vertshus@c2i.net.

Enjoy!

 

post@aktivcamping.com